Nu terugkijken: gratis webinars van Harteraad
Harteraad
Harteraad Nieuws - 19 augustus 2021

Online bijeenkomsten terugkijken

Harteraad organiseerde de afgelopen maanden gratis webinars over onder andere ‘Vrouwelijke hormonen en hartklachten’, ‘Hypertrofische Cardiomyopathie’ en ‘Brugada syndroom’. Heb je een webinar gemist? Je kan nu alle webinars hier terug kijken.

Nieuwe Facebookgroep Pijn op de borst / hartinfarct

Ben jij iemand die pijn op de borst heeft als gevolg van een hartprobleem (angina pectoris)? Heb je een hartinfarct doorgemaakt? Wil je er over praten met anderen die iets vergelijkbaars hebben meegemaakt? Meld je dan aan voor de nieuwe besloten Facebookgroep! Hier kan je ervaringen uitwisselen, tips geven en vragen stellen aan elkaar.

Alles wat je wil weten over een buikaneurysma

Een plaatselijke verwijding van de buikslagader heet ook wel een Abdominaal Aorta Aneurysma. Is zo’n verwijde buikslagader erfelijk? Kan het kwaad? Wanneer moet je je laten opereren? Harteraad werkte mee aan een nieuwe richtlijn. De informatie staat nu overzichtelijk bij elkaar. Lees er hier meer over>>

Meten is weten: inzicht in je aandoening

Door zelf je waardes te meten, krijg je overzicht en inzicht in je aandoening. Harteraad heeft hulpmiddelen die je hierbij kan gebruiken, zoals formulieren om je gewicht, bloeddruk en medicatie bij te houden. Deze zijn er voor mensen met hartfalen, maar ook anderen kunnen ermee aan de slag. Kijk hier voor alle hulpmiddelen.

Heb jij een luisterend oor of organisatietalent?

Wil jij je talent of enthousiasme inzetten om anderen te helpen met een hart- of vaataandoening? Kijk dan eens bij de vrijwilligersvacatures van Harteraad. Of je nu een uurtje of een dag per week tijd hebt, er is altijd wel iets te vinden dat bij jou past. Kijk hier welke vrijwilligersvacatures er momenteel beschikbaar zijn.

ERVARINGSVERHAAL: “Door het sporten voel ik me beter"

Mirjam is 48 jaar als ze plots pijn op de borst heeft. Het blijkt een hartinfarct. De cardioloog is positief over haar herstel, maar het duurt een tijd voordat ze haar conditie op orde heeft. Lees hier hoe Mirjam dat aanpakte.

In gesprek: Eerder opsporen van een erfelijke hart- en vaataandoening

Heeft iemand in jouw familie een erfelijke hart- of vaataandoening? Laat jij je bewust niet op die aandoening testen? Als jij de keuze hebt gemaakt om je NIET te laten testen, dan gaan we graag met je in gesprek op woensdag 25 augustus. Harteraad is namelijk benieuwd naar jouw beweegredenen. Met jouw informatie kunnen wij verbeterpunten aandragen bij andere partijen in zorgveld.

088 - 1111 600
info@harteraad.nl | www.harteraad.nl
Prinses Catharina-Amaliastraat 10 | 2496 XD Den Haag

       
Online bekijken | Nieuwsbriefvoorkeuren beheren